Kelderdichting: schakel een vakkundige vochtbestrijder in!

Waarom wordt een kelder vochtig?

Een vochtige kelder is niet iet om jaloers op te zijn. Vochtige kelders zijn muffig, hebben vaak schimmel op de wanden en kunnen, via opstijgend vocht, leiden tot ernstige beschadiging van uw binnenmuren. Natte kelders moeten daarom ook aangepakt worden om dit soort problemen, die zelfs kunnen escaleren in gezondheidsklachten, op te lossen. Maar hoe kan hert eigenlijk dat kelders nat zijn, waardoor er overgegaan moet worden op kelderdichting? De oorzaken van te natte kelders kunnen divers zijn. Veelvoorkomend is hert feit dat tal van kelders scheurtjes en zwakke plekken hebben, waardoor via de grond vocht de kelder in kan komen. Als de kelder onvoldoende is geventileerd, kan dat vocht niet weg en leidt tot zwammen, schimmelaanslag en opstijgend vocht dat uw woning via de muren inkruipt. Andere veelvoorkomende veroorzakers van vochtige kelderruimtes zijn: Onvoldoende drainage. Met name als het grondwaterpeil relatief hoog is, moet er gedraineerd wordt als de kelder niet waterdicht is. Via een goed draineringssysteem kan het overvloedige vocht goed afgevoerd worden. Een lekkage in een van uw leidingen of waterafvoer. Wanner de aan- of afvoerbuis zich in of dicht bij uw kelder bevindt, kan op die manier wateroverlast in de kelder ontstaan. Condensvocht. Ook dit vocht kan tot problemen leiden als er onvoldoende luchtcirculatie in de kelder plaatsvindt. Het vocht gaat op de keldermuren en het plafond zitten en kan onvoldoende verdampen en wegtrekken. De vorming van schimmels en zwammen en het ontstaan van een onaangename geur zijn vaak gevolgen hiervan.

Kelderdichting via bekuiping

Door middel van kelderdichting, kijk eens op natuurpuntwal.be voor mer informatie en voor een goede aanbieder, valt er effectief en grondig iets te doen tegen een te vochtige kelderruimte. Maar hoe wordt kelderdichting precies aangepakt door ervaren vochtbestrijder als natuurpuntwal.be? Er zijn diverse methoden om de kelder te dichten. Een veelgebruikte aanpak is het bekuipen van uw kelder. Kelderbekuiping houdt in dat de kelder op een traditionele manier gedicht wordt: via het dichtstoppen van de naden en kieren in wanden en plafond. In meerdere etappes worden er beschermende lagen, cement en hydraulisch aangebrachte mortels voor waterdichting op de muren gedaan. Vaak wordt bij de verbinding tussen muren en plafond / bodem een klimnaad aangebracht. Deze voorkomt dat er vocht de kelder intrekt via de naden en randen. Ten slotte kan het in sommige gevallen, als de kelderbodem verzwakt is, nodig zijn om opnieuw een keldervloer te storten.

Kelderdrainage laten uitvoeren door een vochtexpert

Als de druk van grondwater te groot is, wordt meestal de optie van kelderdrainage toegepast. Hierbij wordt een afvoersysteem aangelegd die ervoor zorgt dat het teveel aan grondwater uit de kelder stoomt. Meestal wordt deze aanpak gecombineerd met het aanbrengen van goede ventilatie in de kelder. Met een goed ventilatiesysteem wordt namelijk voorkomen dat er natte keldermuren kunnen ontstaan door condensvorming, die uiteindelijk weer tot optrekkend vocht leiden.

Meer weten over kelderdichting?

Wilt u meer weten over kelderdichting door een betrouwbaar en voordelig vochtbestrijdingsbedrijf? Bezoek dan natuurpuntwal.be, waar u alles vindt over vochtbestrijding en kelderdichting! amen gaan we voor een toekomst zonder vochtige kelders!