Kelderdrainage

Wat is kelderdrainage en waarom wordt dit toegepast?

Wanneer u last heeft van optrekkend vocht in uw woning, te zien aan vochtplekken op de muren aan de onderkant, kan zomaar de kelder een van de oorzaken zijn. Een te vochtige kelder heeft vaak te maken met een hoog grondwaterpeil, waardoor de kelder vocht aantrekt. Vaak wordt de kelder aangepakt door bekuiping - het waterdicht maken van de kelder - of door kelderdrainage. Bij kelderdrainage wordt via een drainagesysteem het overtollige vocht uit de kelder weggevoerd. Dit gebeurt door het aanbrengen van noppensystemen, die via membraan ervoor zorgen dat vocht dat de kelder intrekt, meteen wordt afgevoerd. Hierbij wordt en leidingsysteem aangelegd in de kelder, die zorgt dat overtollig water uit de kelder naar de bestaande waterafvoer wordt geleid. De meest gebruikte methodieken om de kelder te draineren zijn vloer-, rand- en wanddrainage. Na het aanbrengen van de drainage zult u merken dat de kelder niet meer vochtig is en u ook definitief af bent van optrekkend vocht in uw woning.

De pluspunten van een goede kelderdrainage

Wie kiest voor kelderdrainage profiteert van enkele interessante voordelen. In de eerste plaats is het draineren van de kelder een goede manier om voorgoed van vochtoverlast op muren en van uw natte kelder af te komen. In de tweede plaats is kelderdrainage tegenwoordig goed betaalbaar, zeker als u deze klus laat uitvoeren door een ervaren en voordelige expert als natuurpuntwal.be. Ten derde kunt u bij kelderdrainering ervoor kiezen om volledige wanddrainage uit te voeren. Deze aanpak beschermd uitstekend tegen binnensijpelend regenwater. Mocht het een tijd flink regenen en zich veel hoosbuien voordoen, dan zorgt de wanddrainage voor een effectieve afvoering van het regenwater. Op deze manier voorkomt u dat u schade in uw woning krijgt door optrekkend vocht, dat bijvoorbeeld de muren of uw houten vloer aantast.

Soorten kelderdrainage

Zoals gesteld zijn er drie methoden om kelderdrainage toe te passen: vloerdrainage, randdrainage en wanddrainage. Bij vloerdrainage wordt het probleem van vocht dat doordringt via de vloer verholpen. De kelderbodem wordt hierbij bedekt met stroken van noppenmembraan. Via een waterpomp wordt het teveel aan vocht bij de vloer weggepompt. Bij randdrainage is er sprake van vocht op de wanden, dat via een ingeslepen goot onder aan de muren wordt opgevangen en afgevoerd. Deze vorm van waterafvoer kan alleen gebruikt worden als de vloer volledig waterdicht is en het water daardoor goed in de goot belandt. Ten slotte is wanddrainage mogelijk. Hierbij wordt de kelderwand bedekt met noppenmembraan, zodat het water langs de wanden weg kan.

Kies ook voor kelderdrainage om optrekkend vocht te bestrijden

Zorg er nu voor dat u definitief verlost raakt van de vochtproblemen in uw kelder. Kijk op natuurpuntwal.be, de betrouwbare en voordelige vochtbestrijder van Belgiƫ. Wij hebben als bedrijf jarenlange ervaring met kelderdrainage, gediplomeerde vochtbestrijders in dienst en kunnen u snel helpen. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvende inspectie door een van onze vochtspecialisten, of vraag direct een gratis prijsopgave bij ons aan. Dan maken we binnenkort een afspraak en bent u straks blijvend af van uw te vochtige kelder.